Горбанівський ЗДО ”Перлина”, Горбанівка
Вінницька область, Вінницький район

День Конституції України

                  Я – українець. Є у мене право
                 На рідну мову та свою державу,
                 На гордий прапор золотисто-синій,
                 На щастя жити у такій країні.

       28 червня 2023 року в Горбанівському ЗДО (ясла-садок) «Перлина» відбулися  виховні заходи патріотичного спрямування «Живи та міцній, українська Державо!», «Знай свої права дитино». Заходи були спрямованні на патріотичне виховання, саме така робота вихователів сприяє усвідомленню малими українцями, що «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».

       Важливе значення для виховання патріотичних почуттів у дошкільників має приклад дорослих, оскільки вони значно раніше переймають певне емоційно-позитивне ставлення, ніж починають засвоювати знання. 

       Кожен народ має свою мову, свої традиції і звичаї, що виробилися упродовж багатьох століть. У кожного народу є свої національні святині, символи - серед них Конституція-головний Закон, за яким ми з вами живемо в Україні, адже Україна – це наша Конституція, рідна мова, мальовнича природа, талановитий народ і звичаї, які споконвіку шануються і бережуться.
     Протягом дня педагогами  у нашого дошкільного закладу було проведено тематичні інтегровані  заняття: «Конституцію України  вивчай про Гімн, про Прапор, Герб –все знай», «В Україні проживаємо, права та обов’язки вивчаємо», бесіди «Конституція  -основний закон нашої держави, дидактичні ігри  : «Пам’ятай і знай свої права», «Що я Україні побажаю, на яких вихователі закріпили з дітьми раніше набуті знання про державні національні символи нашої держави, права та обов´язки громадян. На заняттях діти виготовляли вітальні листівки до Дня конституції, складали чарівну квітку з пелюсток, грали ігри та веселились.
     Саме на таких заходах вихованці дошкільного закладу вчаться любити свою Батьківщину - Україну, формують вже у ранньому віці свою громадську позицію, гідність.

       Конституція - це совість держави, тому діти мають жити в злагоді з совістю, знаючи свої права, виконуючи обов’язки громадян України

.

« повернутися до списку новин

https://www.facebook.com/agronomichne.culture

Логін: *

Пароль: *