Горбанівський ЗДО ”Перлина”, Горбанівка
Вінницька область, Вінницький район

День Соборності України 2024

Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!

День Соборності України відзначається щороку в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року в Києві.

22 січня  2023 року у Горбанівському ЗДО (ясла-садок) «Перлина» відзначили День Соборності України з метою поповнення та поглиблення знань вихованців про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про нашу країну, виховання патріотичного почуття та поваги до державних символів.

 День Соборності відбувся під гаслом «Ми-це Україна».

         Вихователі груп «Сонечко» та «Веселка» провели ряд заходів до свята Заняття «Україна єдина», «У серці кожної дитини живе любов до України», «День Соборності України, також педагоги провели тематичні бесіди з дітьми: «Історія свята –День Соборності України», «Україна –Соборна мати». У ході цих заходів вихователі знайомили дітей з поняттями «соборність», «незалежність», «єдність», закріплювали  знання про державну символіку. Прищеплювали дітям почуття гордості за свою Україну, за свій народ, свою мову. Виховували патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики. Також діти відгадували загадки, читали вірші, складали пазли, співали гімн України ,малювали та грали в народні ігри.

Ми віримо, що виховуючи у дошкільників почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощі, наші вихованці виростуть справжніми людьми, гідно несучи у світ «Я – УКРАЇНЕЦЬ!».

 

 

« повернутися до списку новин

https://www.facebook.com/agronomichne.culture

Логін: *

Пароль: *